2021 év tapasztalatai 2. rész

Az idei évben kimondottan érezhető volt, hogy az ügyfelek már nem csak a hűtési szezonra, hanem a fűtési szezonra is szeretnék klíma készüléküket használni. Sőt, voltak olyan ügyfeleim is, akik kimondottan ezt a fűtési alternatívát választották otthonuk melegének előteremtésére! 

A mai, modern, inverteres készülékek akár -20-30C-ig képesek energiatakarékosan fűteni, nem beszélve a „jósági-fokukról (SCOP)” mely 4-5-6-7 is lehet. Ez lefordítva annyit jelent, hogy 1 kW-i elektromos áram felhasználásával 4-5-6-7 kW-i fűtőértéket állít elő. Ezért rendkívül kedvező a klímakészülékekkel való fűtés. Ha a helyi áramszolgáltatótól „H-tarifát” igénylünk, akkor akár felére is lecsökkentetjük a klímaberendezéssel való fűtés költségét!

Szeptembertől megfigyelhető volt, hogy ahogy hűlt az idő, úgy nőtt a kereslet a fűtő klímákra. Az ügyfeleim visszajelzése alapján, kimondható, hogy a klímával való fűtés tökéletes megoldás az otthon melegének előteremtésére. A legtöbb készülékben már megtalálható a wi-fi vezérlés is, így bárhonnan a világból tudják vezérelni a kívánt hőfokot, illetve üzemmódot. Így napközben mire hazaér a munkából már kellemes meleg fogja fogadni.

A minap találkoztam az egyik ügyfelemmel az utcán. Egy téli fűtésre alkalmas készüléket üzemeltünk be hozzá még októberben. Megkérdeztem tőle, hogy vált be a klímaberendezés?! A válasza a következő volt:

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg leszek elégedve vele. Csak egy gombnyomás és máris teszi a dolgát. Nem kell salakolni, nem kell tüzelőt aprítani, és nem kell horror villanyszámlát fizetnem. Egyszerűen szuper a készülék. Sokkal hamarabb kellett volna…”

További tartalmak

Vegye fel velünk a kapcsolatot