Blog: Mindent a klímákról

Mikor érdemes lecserélnie a már meglévő klíma készülékét?

Mikor érdemes lecserélnie a már meglévő klíma készülékét?

Az alap kategóriás klíma készülékek működési időtartalma általában 8-12 év közé tehető. Természetesen találkoztunk már közel 20 éves klíma berendezéssel is, ami még működött, de a tulajdonos úgy döntött, hogy cseréljük le, és találkoztunk olyannal is hogy a garanciális idő letelte után 1 évvel sajnos cserélni kellett a légkondicionálót.

Mikor dönt úgy a tulajdonos, hogy jöhet az új?!

 1. A klímákat általában akkor cseréltetik le, amikor funkcionálisan részben, vagy egyáltalán nem látja el feladatukat. Ilyenkor nagy valószínűséggel a kompresszor elhasználódása a legfőbb probléma, de a karbantartás hiánya is okozhatja a készülék hibás működését.
 2. A klíma berendezések az idő múlásával hangosabbak is lehetnek, mely zavarhatja a tulajdonost, szomszédokat.
 3. Az új inverteres klímák közel 40%-os megtakarítás eredményeznek villamos energia fogyasztásból adódóan, így jóval energiatakarékosabbak, mint a régiek (on/off kompresszoros).
 4. Télen is szeretnék használni fűtésre.

 Ha önnek is elavult klíma készüléke van és szeretné lecseréltetni, kérem jelezze elérhetőségeink egyikén!

 

Csendes Klíma Kapcsolat

2017 legtöbbet forgalmazott klíma készülékek a Csendes Klímánál

2017 legtöbbet forgalmazott klíma készülékek a Csendes Klímánál

Az általunk forgalmazott 12 márka közül, az alábbi klíma készülékek voltak a legkedveltebbek az ügyfeleim számára 2017-ben. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a többi klíma berendezés nem jó minőségű, de valamiért ezeket választották leginkább vásárlóink. Az idei év első két helyezettje csakúgy, mint tavaly is a Gree és a Nord készülékei voltak.

Gree Comfort Plus inverteres klíma:

– Ár érték arányban nagyon kedvező.

– Funkcionálisan, tudásban otthoni légkondicionálásra elegendő

– Jó minőségű légszűrő rendszer található benne

– Halk működésű és energiatakarékos

– Fűtésre -20 C-ig alkalmazható!

Nord Nubian inverteres klíma :

– Wi-Fi vezérlés található benne, melynek köszönhetően egy letölthető App segítségével távolról is vezérelheti klíma készülékét (feltétele az internet)!

– Design-os beltéri egység.

– Jó minőségű légszűrő rendszer található benne

– Halk működésű és energiatakarékos

– Fűtésre -20 C-ig alkalmazható!

Hitachi inverteres klíma készülékek:

– Japán megbízható minőség

– Minél hosszabb garanciális időtartam! Akár 10 év Garancia a Hitachi klíma készülékre!

– Rendkívül halk működés

– Jó minőségű szűrőrendszer

– Letisztult beltéri egység

Daikin inverteres klíma berendezések:

– Japán minőség

– Megfizethető ár

– Csendes klíma működés

– Jó szűrőrendszer felszereltség

–  Energiatakarékosság

A Csendes Klíma Kft. csak minőségi, megbízható, az évek sora alatt már bizonyított klíma készülékeket forgalmaz.

Forgalmazott márkák: Gree Klíma, Nord klíma, Samsung klíma, Lg klíma, Daikin klíma, Mitsubishi klíma, Hitachi klíma, Fujitsu klíma, Midea klíma, Polar klíma, Panasonic klíma, Toshiba klíma

Ha tanácstalan és segítségre van szüksége klíma készülék kiválasztásnál, kérem, jelezze felénk elérhetőségeink egyikén!

2017 tapasztalatai 2. rész…

2017 tapasztalatai 2. rész…

Az idei évben már kimondottan érezhető volt, hogy az ügyfelek már nem csak a hűtési szezonra, hanem a fűtési szezonra is szeretnék klíma készüléküket használni. Sőt, voltak olyan ügyfeleim is akik kimondottan ezt a fűtési alternatívát választották otthonuk melegének előteremtésére!

A klíma készülékek az elmúlt 10 év alatt olyan fejlődésen estek át, mely lehetővé tette, hogy most már egész télen át fűtsenek. Eddig ez nem volt lehetséges. A régebbi készülékek általában az átmeneti időszakokban voltak képesek némi meleget biztosítani számunkra.

A mai, modern, inverteres készülékek akár -20-30C-ig képesek energiatakarékosan fűteni, nem beszélve a „jósági fokukról (SCOP)” mely 4-5-6-7 is lehet. Ez lefordítva annyit jelent, hogy 1 kW-i elektromos áram felhasználásával 4-5-6-7 kW-i fűtőértéket állít elő. Ezért rendkívül kedvező a klíma készülékekkel való fűtés.

Ha a berendezéshez igénylünk a helyi áramszolgáltatótól „H-tarifát”, akkor akár felére is lecsökken a klímával való fűtés költségét!

Szeptembertől megfigyelhető volt, hogy ahogy hűlt az idő, úgy nőtt a kereslet a fűtő klímákra. Ekkor kezdődött a „második főszezon”.

Az ügyfeleim visszajelzése alapján, kimondható, hogy a klímával való fűtés tökéletes megoldás az otthon melegének előteremtésére. A legtöbb készülékben már megtalálható a wi-fi vezérlés is, így bárhonnan a világból tudják vezérelni a kívánt hőfokot, illetve üzemmódot. Így nap közben elegendő alacsonyabb hőfokon temperálni a hőmérsékletet, majd munkából hazafele menet beállítani egy magasabb hőfokot, így mire hazaér már kellemes meleg fogja fogadni.

A minap találkoztam az egyik ügyfelemmel az utcán. Egy téli fűtésre alkalmas készüléket üzemeltünk be hozzá még októberben. Megkérdeztem tőle, hogy vált be a klíma berendezés?! A válasza a következő volt:

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg leszek elégedve vele. Csak egy gombnyomás és máris teszi a dolgát. Nem kell salakolni, nem kell tüzelőst aprítani, és nem kell horror villanyszámlát fizetnem. Egyszerűen szuper a készülék. Sokkal hamarabb kellett volna…”

 

 

2017 tapasztalatai…1 Rész

2017 tapasztalatai…1 Rész

2017 év tapasztalatai…

„1 Rész”

 

Cikkemben egy összegző írást adok mindazoknak, akik eddig még csak gondolkoztak a klíma készülékek megvásárlásról illetve beüzemeléséről.

 

Az idei év úgy gondolom nem kímélt senkit! Gyerekekre- idősökre-fiatalokra egyaránt megterhelő volt a 38-43 C-os kánikula.

Rossz volt látni, az emberek kétségbe esett szenvedését a hőségtől, az újszülött babák verejtékes homlokát, miközben a 32C-os szobában próbálta elaltatni édesanyja etetés után, sikertelenül.

Rengeteg ideges/ingerült ügyféllel beszéltem a nyár alatt, akik azonnali megoldást próbáltak kisajtolni belőlem, mindhiába… Számukra is csak azt tudtam mondani, hogy leghamarabb 2-4 hét múlva tudunk menni, beüzemelni a klíma készüléket.

Voltak akik beletörődtek a várakozásba és voltak akik kinevettek, mondván “nem karácsonyra akarunk hideget”.

Akik előre gondolkoztak a klímatizáláson, már februárban felvették a kapcsolatot velem és így rugalmas időpontot tudtam számukra biztosítani nem beszélve a kedvezményes klíma készülékek és beüzemelési árakról.

Márciusban- áprilisban-májusban a karbantartások mellett már rengeteg készüléket beüzemeltünk. Ebben az időszakban az átlagos várakozási idő már az 1 hetet meghaladta. Június-július-augusztus a főszezon a klíma készülékek értékesítésében-beüzemelésében. A várakozás ez idő alatt meghaladja a 2 hetet, de nem ritka a 3-4 hét sem!

Ebben az időszakban a hosszú várakozási idő már-már kritikus! Amikor a nappali hőmérséklet 35C fölé kúszik és az éjjeli hőmérséklet sem hűl 20C-alá, minden egyes nap kínszenvedés. Az ügyfeleim 80%-nál a szobahőmérséklet már meghaladta a 27C-ot kiérkezésünkkor. Ebben a hőmérsékletben a pihenés, alvás is megterhelő lehet.

A klíma készülékek szerelése után rengeteg visszajelzést kaptam a boldog tulajdonosoktól.  Legtöbbjüktől ezek a mondatok hangoztak el:

„Miért is nem szereltettük be hamarabb a készüléket?! Megváltás volt egy kiadós alvás a hűs környezetben! Végre kipihenten mentem munkába.”

„Végre átaludta az éjszakát a kisbabám, így én is többet tudtam pihenni.”

 

Folytatás hamarosan következik…

Ózongenerátorral történő fertőtlenítés!

Ózongenerátorral történő fertőtlenítés!

Miért ajánlott ezt a tisztítási módszert választani autó klímánál?!

A nem megfelelően fertőtlenített autóklíma valódi veszélyforrás, ami a fertőzési tünetek 80–90%-át okozhatja! A gépjárművek klímarendszere-légcsatornái gyakran forrása a betegségek kialakulásának, ezért fontos a rendszeres és hatékonyabb klímafertőtlenítés.

Az ózon a legeldugottabb részeit is átjárja a gépjárműnek és 99,9 %-os hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat. A gáz halmazállapotú ózon bejut a gépjármű szellőző rendszerébe, így hatástalanítva a baktériumokat, gombákat, spórákat, megszűnteti a kellemetlen szagokat, dohány füstöt, kiöli az autó kárpitjában meghúzódó élősködőket.

Az ózongenerátorral történő fertőtlenítés vegyszermentes, nem hagy hátra káros vegyületet! A kezelés végeztével alapos szellőztetést követően használatba vehető autója!

 

Milyen területeken használhatjuk még az ózongenerátorral történő tisztítást?!

Az ózon generátorral nem csak gépjárművek belső terét lehet hatékonyan kezelni, hanem a következő felhasználási területeken is megállja a helyét:

 • Lakó, ipari épületek fertőtlenítése, tisztítása
 • Hűtőházak, élelmiszerraktárak fertőtlenítése
 • Dohos pincék, penészes falak kezelése
 • Éttermek, hotelszobák szagmentesítése
 • Kórházak, rendelők, műtők, laborok fertőtlenítése

Hatékonyan semmisíti meg a baktériumokat, vírusokat, spórákat. Elpusztítja a penészgombát is. ( FIGYELEM! A kezelés csak időszakos lehet, ha a körülményeken nem változtat, a penész bizony előbb utóbb visszatér! )

Kiöli az ágyi poloskát és a poratkát. Segítséget nyújt az élősködők, bogarak, csótányok kiirtásában, elűzésében.  Hatékonyan semlegesíti meg a dohányzás által keletkezett szagokat!

Az emberi szervezetre kis mennyiségben nem ártalmas az ózon, de csak szakemberrel végeztesse el a kezelést! Az ózongenerátorral történő kezelés után alapos szellőztetés szükséges!

KAPCSOLAT

5 +1 érv a wifis klíma mellett!

5 +1 érv a wifis klíma mellett!

Manapság a klíma készülék gyártói egyre jobban ráállnak a wifis klíma készülékek gyártására. A saját tapasztalataim és értékesítéseim alapján ezek a berendezések egyre több háztatásban megtalálhatóak, sőt egyre jobban kritériummá válik a wifi-vel rendelkező légkondi!

Előnyei:
1. Bárhonnan vezérelhető a berendezés, csak applikáció és internet kapcsolat szükséges hozzá!
2. Egyszerű kezelhetőség
3. Nyaralókban kifejezetten jó megoldás a wifi-s klíma. Amikor elindul otthonából a nyaralója felé, elindítja a klímát az applikáció segítségével és mire meg érkezik, kellemes hőmérséklet fogja fogadni, legyen az tavasz, nyár, ősz vagy tél!
4. Maximális komfort érzet már a hazaérkezéskor!
5. Energiát és időt spórol meg, mivel elegendő 1-2 órával azelőtt elindítania a készüléket mielőtt hazaérkezne!
+1. Ha esetleg elveszett a készülék távirányítója, vagy esetleg elromlott, akkor sincs semmi baj, mivel a mobil applikáció segítségével még mindig tudja vezérelni a klíma készüléket.

Ha kérdése adódna, kérem jelezze felénk elérhetőségeink egyikén!

Stadler Form Párásítók Előnyei! Magas minőség elérhető áron…

Stadler Form Párásítók Előnyei! Magas minőség elérhető áron…

 

A levegő az életünk meghatározó előfeltétele. Minden nap mintegy 20.000 alkalommal veszünk levegőt, ez nagyjából 12 ezer liter levegőnek felel meg. Ennyire van szükségünk nap mint nap a létfenntartásunkhoz. A levegő minősége a közérzetünket és a termelékenységünket is közvetlenül befolyásolja. A légnedvesítők, a párásító készülékek javítják a beltéri levegő minőségét azáltal, hogy optimális tartományban tartják a levegő páratartalmát.

Milyen tünetei vannak, a túlszáraz levegőnek és miben segít Önnek a párásító készülék?!
– Száraznak érzi orrát, szemeit, bőrét?! Többek között a száraz légkör is okozhatja ezeket a panaszokat.
Csökken az influenza vírus túlélési esélye az optimális páratartalmú környezetben. Emellett a megfelelő páratartalmú levegő a nyálkahártyákat is kevésbé veszi igénybe és kisebb az esélye annak, hogy kórokozók áldozatául esik.
Nyugtatóbb és kellemesebb alvást idézhet elő a megfelelő páratartalmú légtér.
Jobban tud majd koncentrálni: Kevésbé fárad el, jobban tud majd összpontosítani.
Kisebb lesz a porterhelés: Különösen az allergiások érzik majd könnyebbnek a légzést, mivel a páradús levegő megköti a port és az allergén anyagokat.
A levegő elsősorban télen száraz, amikor fűtünk, ilyenkor gyakran esik 30 % alá a benti levegő páratartalma. Az ablak kinyitása sem segít, épp ellenkezőleg, ettől csak még jobban kiszárad a levegő. A kinti, 0 fok körüli levegő köbméterenként csak mintegy 4 g vízpárát tud megtartani A kinti hideg levegő 69 %-os relatív páratartalma a 20 fokos belső levegő esetében csak 18 %-os relatív páratartalomnak felel meg! A páratartalom hiányát csak légnedvesítő használatával szüntethetjük meg.

A készülékeket megvásárolhatja weboldalunkon! Stadler Form termékek.

Melyek voltak 2016-ban a legkedveltebb klíma készülékek a Csendes Klímánál!?

Melyek voltak 2016-ban a legkedveltebb klíma készülékek a Csendes Klímánál!?

Az általunk forgalmazott 12 márka közül az alábbi klíma készülékek voltak a legkedveltebbek.  Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a többi klíma berendezés nem jó minőségű, de valamiért ezeket választották leginkább vásárlóink. Az alábbi szempontokat vették figyelembe ügyfeleim a kiválasztás során.

Gree Comfort Plus inverteres klíma:

– Ár érték arányban nagyon kedvező.

– Funkcionálisan, tudásban otthoni légkondicionálásra elegendő

– Jó minőségű légszűrő rendszer található benne

– Halk működésű és energiatakarékos

– Fűtésre -20 C-ig alkalmazható!

 

Nord Nubian inverteres klíma :

– Wi-Fi vezérlés található benne, melynek köszönhetően egy letölthető App segítségével távolról is vezérelheti klíma készülékét (feltétele az internet)!

– Design-os beltéri egység.

– Jó minőségű légszűrő rendszer található benne

– Halk működésű és energiatakarékos

– Fűtésre -20 C-ig alkalmazható!

 

Fujitsu inverteres klíma készülékek: 

– Japán megbízható minőség

– Minél hosszabb garanciális időtartam! Akár 10 év Garancia a Fujitsu klíma készülékre!

– Rendkívül halk működés

– Jó minőségű szűrőrendszer

– Letisztult beltéri egység

 

Mitsubishi inverteres klíma berendezések: 

– Japán minőség

– Megfizethető ár

– Csendes klíma működés

– Jó szűrőrendszer felszereltség

–  Energiatakarékosság

 

Természetesen minden embernek más és más az elvárásokat támaszt egy klíma készülékekkel kapcsolatban.  Ha tanácstalan és segítségre van szüksége klíma készülék kiválasztásnál, kérem jelezze felénk elérhetőségeink egyikén!

Mikre kell odafigyelni klíma készülék vásárlása után…

Mikre kell odafigyelni klíma készülék vásárlása után…

Amikor egy új klíma készüléket vásárol és üzemeltet be, pár dologra érdemes odafigyelnie. Ezek apró dolgok, de sok bosszúságtól megkímélhetik Önt a későbbiekben.
Leggyakrabban felmerülő kérdések, problémák:
1. Le kell e takarni a kültéri egységet, ha nem használjuk (természetesen,csak ha megközelíthető magasságban van a klíma berendezés).
A válaszom NEM: a klíma kültéri egységek kimondottan időjárás álló bevonattal rendelkeznek, így nem kell őket letakarni.
2. Hány fokon használjam nyáron a klíma készülékem?
A legideálisabb hőfok: külső hőmérséklet mínusz 8-10 C. Nyílván, ha kint 42 C fok van akkor nem 34 C fokra kell állítani a klíma készüléket (ez nem is lehetséges), de törekedjünk arra, hogy minél kisebb hőingadozásnak tegyük ki szervezetünket, így elkerülhetjük az esetleges megfázást, tüdőgyulladást. Személy szerint ügyfeleimnek azt szoktam javasolni, hogy ha kint 35 C fok van akkor a légkondit 24-26 C fokra állítsák be. Mivel a készülék folyamatosan vonja ki a levegőből a páratartalmat is, így sokkal jobb lesz a komfort érzet már ilyen hőfokon is.
3. Kivegyem e az elemet a távirányítóból, ha nem használom?
Ha úgy látja, hogy huzamosabb ideig nem fogja használni klíma készülékét, akkor mindenképp érdemes kivennie az elemeket. Elég sokszor találkoztam olyan jelenséggel, hogy sajnos kifolyt az elem a távirányítóba, ezáltal használhatatlan lett. Egy ilyen gyári távirányító több tízezer forintba is kerülhet, ne kockáztasson.
4. Gyakran találkozunk olyan családi házakkal, ahol a külső falon borostyán (vadszőlő) fut végig, ahová a kültéri egység is kerül. Érdemes odafigyelni a következőkre:
Amikor telepítjük a klíma kültéri egységet, természetesen megtisztítjuk a falat, ahová kerül a berendezés, de érdemes pár hetente megnéznie, hogy nem e újra befutotta a klíma készülék környékét, legrosszabb esetben a klíma készüléket a növény. Hajlamos „belemászni” a kültéri egységbe és körül fonni a főbb alkatrészeket, melyek ezután meghibásodhatnak. Ha ilyet észlel, és biztonságosan megközelíthető magasságban van a klíma berendezés, érdemes megtisztítani a klíma készülék körüli területet.
5. Befészkelő darazsak a kültéri egységbe. Okozhatnak kárt a készülékben?
Természetesen! Sajnos rendszeresen küszködünk ezzel a problémával. A darazsak a kültéri egységben keresnek menedéket a nagy hőség elől. Gyakran tenyérnyi nagyságú darázsfészkeket találunk a kültéri egység különböző pontjain így megakadályozva a készülék normális működését. Sajnos leggyakrabban eldugott helyekre fészkelnek be, így elég nehéz őket észrevenni. Ha nagy a „nyüzsgés” a kültéri egység körül, akkor az aggodalomra adhat okot. NE KÖZELÍTSE MEG ŐKET! Gyakran igen agresszívan viselkednek és támadnak, ha veszélyt éreznek! Kérje szakember segítségét!

Remélem hasznos volt cikkem az Ön számára is! Ha kérdése adódna, bátran keressen fel elérhetőségeink egyikén!
Csendes Klíma Elérhetőség!

Klíma fűtésre

Klíma fűtésre

Amennyiben a nyáron nem szereltette be klíma berendezését, akkor most igazán érdekes lehet az Ön számára oldalam tartalma. Elmondom milyen 3 fő előnnyel jár ha most kéri Tőlünk a klíma készülékét beüzemeléssel együtt.

 1. Míg a tavaszi és nyári csúcsszezonban folyamatos túlterheltséggel küszködünk, és heteket, hónapokat kell várni klíma készüléke beüzemelésére, addig az utószezonban 1 héten belül tudjuk vállalni az adott munkát.
 2. Számos kedvezményes klíma készülék közül válogathat weboldalunkon, mellyel több tízezret spórolhat meg klíma készülékén.
 3. Kedvezményes szerelési és beüzemelési költségeket biztosítunk leendő ügyfeleink számára.

Tudta Ön?

Manapság már a klíma készülékeket nem csak hűtésre, hanem fűtésre is használhatjuk, így jó választás lehet mindazoknak, akiknél távfűtés van. Egy-egy hűvösebb őszi napon amikor még nem áll rendelkezésre a fűtésrendszerünk, de azért jól esne egy kis meleg, akkor nincs más tenni valója mint, hogy bekapcsolja klíma készülékét fűtés üzemmódban és máris élvezheti a kellemes meleget otthonában.

Szintén jó választás lehet nyaralóban, iroda helységben vagy akár folyamatos fűtésre otthonában.

Jelenleg közel azonos költségen dolgozik a klíma készülék, mintha gázzal fűtenénk, de ha esetleg napelemes rendszerrel kiegészítve használjuk a berendezést, úgy jóval gazdaságosabb mintha hagyományos fűtésrendszerrel vészelnénk át a téli hónapokat.

Az ügyfeleimtől szoktam kérdezni, hogy szokták e használni a klíma készülékeiket fűtésre is?

Mind ezek mellett ami még talán fontos lehet az Ön számára

Gyorsak, precízek és segítőkészek vagyunk. Munkáinkat a lehető legnagyobb odafigyeléssel és tisztasággal végezzük el! Az Ön igényei számunkra a legfontosabbak így azt maximálisan próbáljuk kielégíteni a klíma rendszer kiépítés alatt!

Klíma készülékek távirányítóján található legfontosabb gombok és jelentésük.

Klíma készülékek távirányítóján található legfontosabb gombok és jelentésük.

 1. klima_taviranyitoON/OFF gomb

Nyomja meg ezt a gombot, hogy be- és kikapcsolhassa a klíma készüléket.

 1. Temp. vagy nyíl gomb

A hőmérséklet beállításához ezt a gombot nyomja meg klíma készüléke távirányítóján

 1. MODE gomb

Minden alkalommal, amikor ezt a gombot megnyomja, üzemmódot válthat. Az üzemmódok váltásának a sorrendje általában a következő:

Automata (A, körbe nyíl)Hűtő (hópehely, Cool) Szárító (vízcsepp,Dry)   Ventilátor („hullám”Fan)Fűtés (napocska, Heat)

Alapértelmezett módban az Automata funkció van beállítva. Ebben az üzemmódban, a beállított hőmérsékletet nem jelzi ki a távirányító kijelzője, és a berendezés automatikusan kiválasztja a megfelelő üzemmódot a beltéri hőmérséklethez alkalmazkodva. Üzemmód váltáskor a klíma készülék 3-7 perc elteltével kezd el működni az adott funkcióban!!!

 1. SWING gomb

Nyomja meg ezt a gombot, hogy a lamella dőlésszögét beállíthassa klíma készülékén.

 1. FAN gomb

Ez a gomb a klíma berendezés ventilátor sebességét szabályozza. Beállítása a következő sorrendben történik:

Automata Lassú  Közepes  Gyors sebesség

 1. SLEEP gomb-alvó üzemmód.

Ilyenkor a készülék visszaveszi fordulatszámát és a leghalkabb üzemmódban próbál működni, hogy ne zavarja Önt miközben alszik. Az ismételt megnyomásával érvénytelenítheti a funkciót. Ez az üzemmód COOL (hűtés) és HEAT (fűtés) módban is elérhető.

 1. TURBO gomb

A gomb megnyomásával a turbó funkciót aktiválhatja/deaktiválhatja. Ez lehetővé teszi, hogy a kívánt hőmérsékletet a lehető leggyorsabban elérje klíma készüléke segítségével. COOL (hűtő) módban a klíma készülék hideg levegőt fúj, gyors ventilátor sebességgel. HEAT (fűtő) módban, a klíma berendezés meleg levegőt fúj, gyors ventilátor sebességgel.

Mennyi idő, mire beüzemelésre kelül egy klíma készülék, a kiszállási időtől kezdve?

Mennyi idő, mire beüzemelésre kelül egy klíma készülék, a kiszállási időtől kezdve?

csaklogoRengetegszer kérdezik tőlem leendő ügyfeleim, hogy 1-2 órába belefér e a telepítési idő?!

A válaszom sajnos az, hogy nem.  Egy átlag klíma telepítési idő kb. 3-4 óra, de ez nagyban eltérhet a kiépítési igénytől. Ilyenkor kérdőre vonnak, hogy mi tart olyan sokáig….

A válaszom a következő szokott lenni:

Miután kiérkezünk a helyszínre – amire nagyon oda figyelünk, hogy pontosan érkezzünk – bepakoljuk a kisteherautóban lévő szerszámokat, melyek et 2 ember 4-5 kanyarban tud bejuttatni az adott helységbe.

Ezután a klíma készüléket kibontjuk, felmérjük a leendő helyére. Elkészítjük a szükséges furatokat.

Miután rögzítettük a beltéri konzol helyét, felmérjük az esetleges csatorna helyét, és meghatározzuk az 50 mm-es átmérőjű lyuk helyét, melyen keresztül a hűtőkörök és kábelek fognak kijutni a kültéribe.

Ha könnyedén átjutunk a főfal átfúráson,akkor az átlag telepítési idő nem változik, de ha akadályba ütközünk a főfal átfúrása során, akkor a telepítési idő máris megnő.

Ezután a klíma kültéri egység tartó konzolját felmérjük, és rögzítjük. Összekötjük a beltéri egységet a kültéri egységgel.

Vákuumszivattyúval levákuumoljuk és leellenőrizzük a rendszert, hogy nem enged e valamelyik hollandi csatlakozásnál.

Ha ez is megvan, akkor indítjuk a készüléket, megmérjük, meg van e benne a megfelelő nyomás.

Kitöltjük a szükséges papírokat: számlát, garancia füzetet, telepítési tanúsítványt és rendezzük az anyagiakat.

Összetakarítunk magunk után.  (A telepítési munkafolyamatok alatt és közben ipari porszívóval szívjuk el a port közvetlenül a furatoktól, tehát minimális kösz és por marad a telepítés befejeztével.)

Nagyon leegyszerűsítve, körülbelül így néz ki egy alap klíma telepítési folyamat.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás